Leiderschap met Salsa

Tijdens de workshop Leiderschap met Salsa wordt het Salsa dansen gebruikt als brug naar samenwerking, onderling respect en het ontdekken van zowel de eigen grenzen als die van een ander. Door middel van verschillende oefeningen worden de rollen vanuit leider en volger binnen de dans op een leuke, ontspannen en leerzame manier met elkaar afgewisseld. Door deze afwisseling wordt binnen de dans al snel duidelijk dat de mate waarin een volger bereid is te volgen, vooral afhankelijk is van de wijze waarop een leider bereid is rekening te houden met de behoeftes van de volger. De ene volger heeft vooral voorbereiding nodig. Een ander vindt het juist prettig om verrast te worden. En weer een ander vindt duidelijkheid het meest belangrijk.

Vanuit de verschillende persoonlijke voorkeuren wordt ingegaan op de volgende onderdelen:

  • We krijgen geen tweede kans om een eerste indruk te maken

  • Hoe ontdek ik de persoonlijke behoeften van mijn partner

  • Hoe stem ik mijn acties af op deze behoeften

  • De kracht van non verbale communicatie

  • Hoe bereiken we samen het beste resultaat

De deelnemer leert de 4 verschillende basispassen en een aantal leuke, eenvoudige combinaties.

Voor wie?

Voor iedereen die binnen het thema Leiderschap willen leren. Van zichzelf, van anderen, op een plezierige out-of-the-box manier.

Wie geven de workshop?

De trainers van dit onderdeel zijn Vivienne en haar eigen salsaleraar die al vele jaren zeer succesvol zijn eigen salsaonderneming runt. Hij heeft een eigen docentenopleiding ontwikkeld waar hij ook veel technieken gebruikt voor bijvoorbeeld mindset en overtuigingen. Tevens is hij bekend met DISC / De Wereld van Verschil.

De workshop duurt tussen de 60-120 minuten (naar wens). De kosten bedragen € 850,- inclusief voorbereiding exclusief BTW. Het is geschikt voor groepen van 8 tot wel 80 personen.

Waarom een salsa workshop (al dan niet) aanvullend op een training?

Het samen dansen biedt een prachtige metafoor voor het dagelijkse leven waarbij we met elkaar samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, rekening houdend met elkaars voorkeuren en behoeften. Een salsa workshop is een prettig en gezellig alternatief of aanvulling voor inhoudelijke thema’s als persoonlijk leiderschap.